Snoezelen in Druten

Snoezelen in Druten

DRUTEN – Deze week week is in zorginstelling 's Heeren Loo een nieuwe snoezelruimte geopend. Het gaat hier om een speciale ruimte voor mensen met een 's Heeren Loo tot rust komen op waterbedden en op een zitzak. Maar ook kunnen zij actief bewegen doormiddel van een zoegenoemde tovertafel. Deze tafel projecteert spelletjes op de grond zodat mensen worden gestimuleerd tot bewegen. Volgens manager Hans Liebers is deze kamer heel goed voor de cliënten: "Je ziet dat de cliënten een stuk rustiger worden nadat ze in deze kamer hebben gesnoezeld."

Corona opening

De opening was helaas niet wat de organisatie er van hadden gehoopt. Vanwege de maatregelen konden ze de grote opening niet door laten gaan. Ondanks deze situatie heeft woonzorgpark Boldershof er samen met enkele bewoners toch nog een feestje van gemaakt. Met zelfgebakken taartjes en een gezellig samenzijn is de ruimte in gebruik genomen.

Begeleiding

De begeleiders van 's Heeren Loo hebben een kleine workshop gehad over de ruimte. Zij zien dat er in deze ruimte zoveel verschillende manieren zijn om de bewoners uit te dagen. Begeleidster Lotte: "Een snoezelruimte biedt belevingsgerichte activiteiten aan. En dat is precies waar onze cliënten vanwege hun beperking zo'n behoefte aan hebben".

De kamer heeft een aardig bedrag gekost. Alle elementen in de kamer kosten samen 60.000 euro. "Maar we zijn hartstikke blij met wat we hier hebben neergezet en natuurlijk zijn de cliënten er het meest blij mee" aldus Hans Liebers.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}