Sportclubs ondanks Corona tóch te volgen bij RN7

Sportclubs ondanks Corona tóch te volgen bij RN7

NIJMEGEN – Na de persconferentie van premier Rutte van afgelopen dinsdag bleek dat publiek niet meer welkom is bij sportwedstrijden. RN7 begrijpt dat dit heel vervelend is  voor supporters van lokale sportclubs en gaat daarom live verslag doen op zondagmiddag!

Het programma RNZondag is elke zondag te beluisteren tussen 13:00 en 17:00 en biedt een overzicht van de lokale sport, cultuur en nieuws in de regio. Nu het onmogelijk is voor clubs om publiek te ontvangen, ligt de nadruk extra op de lokale sport. RN7 presentator Daan Wijfje: "Juist nu willen we zoveel mogelijk updates van de velden overbrengen. We hebben het dan overigens niet alleen over voetbal; we willen graag de ruimte bieden aan andere sporten, bijvoorbeeld rugby of honkbal."

Verslaggeving

De verslaggeving ter plekke vindt plaats in samenwerking met de sportclubs zelf. Wijfje legt uit: "Het idee is dat wij vanuit de studio contact opnemen met iemand die toch al aanwezig is vanwege zijn of haar functie, bijvoorbeeld een bestuurslid of materiaalman. In samenwerking met de clubs hebben we gezocht naar mensen die het leuk vinden om telefonisch een aantal keer verslag te doen van de hoofdwedstrijd op de zondag. Hierdoor voldoen we aan de coronaregels, maar kun je vanuit huis tóch bij je eigen club aanwezig zijn."

Meer sportclubs gezocht

Het programma is overigens nog op zoek naar sportclubs in de regio die het leuk vinden om hun wedstrijden via RN7 te verslaan. Geïnteresseerde clubs kunnen hiervoor contact opnemen met RN7 via redactie@rn7.nl.

Het programma RNZondag is te beluisteren via RN7 radio, in de ether op 107,8FM en online via rn7.nl/radio. Daarnaast zijn wedstrijdverslagen vanaf maandag te vinden op rn7.nl/sport.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}