Start reconstructie Scharenburg in Druten eind maart

Start reconstructie Scharenburg in Druten eind maart

DRUTEN – De reconstructie van de Scharenburg in Druten start op maandag 25 maart. De werkzaamheden zijn ingedeeld in vijf fases en moeten begin augustus zijn afgerond.

Tijdens de eerste fase, die loopt tot en met 19 april, wordt er gewerkt op de Koekkoek ter hoogte van het Shell-tankstation. Ook vinden er dan werkzaamheden plaats op de Klepperheide, vanaf het Pax Christi College tot aan de Scharenburg.

Verkeershinder door omleidingen

Het verkeer wordt vanaf de Maas en Waalweg (N322) omgeleid via de Deestersteeg en de Noord-Zuid. Deze omleiding duurt tot aan het einde van alle werkzaamheden. In de kern van Druten worden door de gemeente bij elke fase omleidingsroutes uitgezet. Om sluipverkeer tegen te gaan, worden er telkens bepaalde wegen afgesloten. Dit kan per fase verschillen en de gemeente waarschuwt dat dit uiteraard voor hinder kan zorgen.

Uitrit Albert Heijn veiliger

De reconstructie van de Scharenburg is onder meer bedoeld om het oversteken voor fietsers en voetgangers te vergemakkelijken, en de verkeerssituatie bij de uitrit van Albert Heijn veiliger te maken. Zo komt er onder meer een extra rotonde. De Scharenburg is de belangrijkste in- en uitvalsweg van Druten.

De hele reconstructie kost ongeveer 1,3 miljoen euro. Er is wel een provinciale subsidie van maximaal 230.000 euro. De gemeente heeft het aanbestedingsbedrag moeten verhogen met zo’n 80.000 euro, omdat de aannemers aanvankelijk niet bereid waren om het werk uit te voeren.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}