Stoepen en lokale wegen spekglad, maar vooralsnog weinig problemen

Stoepen en lokale wegen spekglad, maar vooralsnog weinig problemen

De ijzel zorgt vooralsnog niet voor grote verkeersproblemen in Gelderland. Hoewel de temperatuur de komende uren verder oploopt, blijft het KNMI waarschuwen voor verraderlijke gladheid. Tot 12.00 uur geldt nog code rood. Vooral op lokale wegen en op stoepen kan het spekglad zijn.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Op veel plekken in de provincie is het flink aan het ijzelen. Zo ziet Theo van Dalen, die in Putten woont, dat auto's en kliko's daar onder een laag ijs zitten.

"Ook op onze dakpannen en zonnepanelen ligt ijs", vertelt de weeramateur. "Ik moest vandaag eigenlijk lesgeven op school in Barneveld, maar die is vanwege de ijzel de hele dag dicht."

Preventief gestrooid

Op snelwegen zijn vooralsnog geen ongelukken gebeurd. "We hebben gisteravond preventief gestrooid. Onze inspecteurs zijn de wegen aan het monitoren. Alles lijkt nu onder controle", zegt een woordvoerder van de provincie Gelderland. "Wel vragen we mensen die de weg op moeten goed op te letten."

Volgens de woordvoerder wordt er nog tot zeker 11.00 uur gestrooid.

Door de hele provincie zijn ook strooiploegen van gemeenten al vroeg op pad gegaan om de gladheid te bestrijden.

De komende uren blijft het nog regenen in Gelderland. De temperatuur komt uiteindelijk uit op een graad of 4. Om 12.00 wordt code rood ingetrokken en geldt in Gelderland code geel omdat sneeuwresten nog voor gladheid kunnen zorgen.

Via onze mediapartner Omroep Gelderland.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}