Twee gegadigden met initiatief voor toepassing zonne-energie in Druten

Twee gegadigden met initiatief voor toepassing zonne-energie in Druten

DRUTEN – Er zijn inmiddels twee initiatiefnemers bekend die een omgevingsvergunning mogen aanvragen voor een zonnepark in de gemeente Druten. Volgens de gemeente zijn dat: Renewable Factory en het lokale samenwerkingsverband tussen Green Trust, Marc Verbruggen en Harry en Tonny van der Stroom. Beide initiatiefnemers willen een zonnepark langs de Maas en Waalweg realiseren.

De twee initiatieven zijn geselecteerd uit negen ingediende plannen. Belangrijk bij de beoordeling van de plannen was hoe de omgeving wordt betrokken en hoe het zonnepark wordt ingepast in het landschap. Maar ook van belang is de minimale belasting voor het milieu bij de aanleg van het zonnepark. In de beoordeling woog draagvlak en participatie het zwaarst mee.

Stakeholders

Beide partijen hebben, om het draagvlak te vergroten, afspraken gemaakt met belangrijke stakeholders. Het gaat dan bijvoorbeeld om gebiedscoöperatie Vitaal Druten en het burgerplatform Burgers geven Energie.

Routekaart energieneutraal Druten 2040

De gemeenteraad van Druten heeft in 2018 de routekaart energieneutraal Druten 2040 vastgesteld. Hierin is de ambitie opgenomen om 50 hectare aan zonneparken te realiseren. Een paar weken terug werd al bekend dat het drijvende zonnepark op de Uivermeertjes gebouwd gaat worden.

Lees ook:

'GROOTSTE DRIJVENDE ZONNEPARK BUITEN CHINA OP DE UIVERMEERTJES'

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}