'Vriezeweg Deest blijft last houden van vrachtverkeer'

'Vriezeweg Deest blijft last houden van vrachtverkeer'

DEEST – Ondanks de nieuwe vrachtverkeerswegen richting het industrieterrijn in Deest, zal de 'woonstraat' Vriezeweg nog steeds vrachtverkeer zien. Dat is de verwachting van de Drutense oppositiepartij Sociaal Maas en Waal.

Beperkte toegang

Deest krijgt een nieuwe weg via de Hoekgraaf naar de Waalbandijk en een afrit naar de Munnikhofsestraat. De Hoekgraaf zal echter beperkt blijven tot het klei- en landbouwtransport. Een slagboom zal de weg afsluiten voor doorgaand verkeer. Het vrachtverkeer richting de steenfabriek en de scheepswerf zal nog steeds gebruik moeten maken van de Vriezeweg.

Tekst gaat verder onder de video.

Ook ziet de nieuw aangelegde afrit van de dijk naar de steenfabriek vaak een gesloten poort, waardoor ook dit vrachtverkeer via de Vriezeweg zal moeten. De Hoekgraaf en de aanpassing op de Waalbandijk zijn al gerealiseerd, maar er zijn nog geen aanwijzingen dat de ontsluiting via de Waalbandijk naar de Munnikhofsestraat gerealiseerd zal worden. Hierover zal Sociaal Maas en Waal vragen gaan stellen aan het Drutens college.

Toenemend vrachtverkeer

Wel zijn er concrete plannen om de scheepswerf Ravestein uit te breiden en te moderniseren, met de nadruk op ruimtelijke ordening. Ook zal de steenfabriek verbeteringen zien,: de aanvoer van materialen zal sneller gaan. Zo wil het bedrijf voorkomen dat het vrachtverkeer op de de Munnikhofsestraat vastloopt. Beide bedrijfsuitbreidingen zullen het vrachtverkeer bevorderen, dat in de huidige verkeerssituatie via de Vriezeweg en de Munninkhosfsestraat zal moeten rijden.

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}