Waarnemend burgemeester Corry van Rhee langer in Druten

Waarnemend burgemeester Corry van Rhee langer in Druten

DRUTEN – De gemeente Druten gaat voorlopig niet op zoek naar een nieuwe burgemeester. De procedure hiervoor wordt voorlopig niet opgestart. Waarnemend burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld is bereid om gedurende een langere periode haar huidige functie te bekleden, zo is woensdag bekendgemaakt.

Het feit dat Druten en Wijchen sinds vorig jaar één ambtelijke organisatie hebben, is de belangrijkste reden dat Van Rhee aanblijft. Een dergelijke fusie vraagt veel van de gemeentelijke organisatie en bestuur.

De aangewezen persoon

De huidige waarnemend burgemeester is volgens de gemeenteraad de aangewezen persoon om het ambtelijk fusietraject verder te begeleiden, aldus een woordvoerster van de gemeente. Zo beschikt de burgemeester over een brede bestuurlijke ervaring en is ze ook bekend met de regio. Bovendien heeft Van Rhee volgens de woordvoerster in haar eerste honderd dagen als waarnemend burgemeester een goede indruk gemaakt.

Evaluatie ambtelijke fusie afwachten

De provincie Gelderland gaf de gemeenteraad van Druten in overweging om langer gebruik te maken van de ervaren waarnemend burgemeester en te wachten met de procedure voor een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad is het daar mee eens, maar koppelt daar wel een tijdsgrens aan. Eind 2020 moet de uitkomst van een evaluatie van de ambtelijke fusie bekend zijn, zo stelt de gemeenteraad.

De evaluatie van de ambtelijke fusie is belangrijk voor de vraag of er een vervolgstap moet komen. Uiteindelijk gaat het om de vraag of Druten en Wijchen moeten gaan fuseren tot één gemeente en wanneer dat eventueel zou moeten gebeuren.   

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}