“Waarom kan Druten veel meer woningen bouwen dan Wijchen?”

“Waarom kan Druten veel meer woningen bouwen dan Wijchen?”

WIJCHEN – Het CDA in Wijchen wil van het college van B&W weten hoe het kan dat de gemeente Druten in de periode 2013 – 2016 verhoudingsgewijs veel meer woningen heeft gebouwd dan Wijchen. CDA-raadslid Björn Derksen heeft hierover raadsvragen gesteld.

Excuses wethouder

Het college heeft inmiddels laten weten dat men de schriftelijke vragen van het CDA niet kan beantwoorden binnen de gebruikelijke termijn van twee weken.

Dat komt door de vele ingewikkelde vragen die er zijn gesteld en de beperkte capaciteit van het ambtenarenapparaat, zo stelt wethouder Geert Gerrits. Hij biedt daarvoor zijn excuses aan en belooft eind april of begin mei alsnog met antwoorden te komen.  

Bouwen voor lokale behoefte

Het CDA heeft onlangs elf raadsvragen gesteld over de woningbouw in Wijchen. Zo wil men bijvoorbeeld weten hoe het kan dat ruim 80 procent van de plannen voor kleinschalige woningbouwinitiatieven in Wijchen wordt afgewezen. Het CDA verbaast zich daarover omdat het college het uitgangspunt hanteert, dat er in Wijchen moet worden gebouwd voor de lokale behoefte.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}