Waarschijnlijk dit jaar nog zonnepanelen op D’n Bogerd Druten

Waarschijnlijk dit jaar nog zonnepanelen op D’n Bogerd Druten

DRUTEN – Als alles meezit dan komen er nog voor de einde van dit jaar zonnepanelen op het dak van sociaal-cultureel centrum D’n Bogerd in Druten. Het college van B&W van Druten heeft deze week het besluit genomen tot plaatsing. Daarmee is een bedrag gemoeid van 7500 euro.

Het bestellen van de zonnepanelen, de levering en plaatsing neemt volgens het college ongeveer een half jaar in beslag. De komende maanden maakt men afspraken met de Bogerd over de voordelen van de exploitatie van de zonnepanelen.

Maatschappelijk vastgoed

Het college beschouwt de zonnepanelen als een onderdeel van de duurzaamheidsplannen, zoals die zijn samengevat in de ‘Routekaart Energieneutraal Druten 2040’. De zonnepanelen op D’n Bogerd horen bij de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed van de gemeente.

Het aantal zonnepanelen dat nu wordt aangelegd staat gelijk aan de elektriciteitsbehoefte van D’n Bogerd. Dit betekent dat twee derde van het dak beschikbaar blijft voor zonnepanelen van een energiecorporatie.

Lampen met sensoren

Afgezien van de zonnepanelen moet D’n Bogerd nog meer duurzaamheidsmaatregelen nemen, zegt de gemeente. Zo denkt men aan zuinigere binnenverlichting (ledlampen), met bijvoorbeeld sensoren, zodat de lampen pas aangaan als er mensen binnen zijn. Ook warmtepompen en extra isolatie behoren tot de mogelijkheden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}