Wat stinkt er toch zo in Druten? 'Alsof iemand met benzine heeft gekliederd'

Wat stinkt er toch zo in Druten? 'Alsof iemand met benzine heeft gekliederd'

DRUTEN – Met een robot en diverse wagens werd dinsdagavond in Druten gezocht naar de stankoverlast. Sinds maandag kwamen meldingen van inwoners over een benzine-achtige geur uit het riool. Woensdagochtend lijken de problemen opgelost, volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

"Het is niet gevaarlijk, alleen hinderlijk", benadrukte Iwan Jacobs, woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid dinsdagavond. "Er zijn metingen gedaan door de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer en de adviseur van de GGD, en die geven aan dat de concentraties van de stof nihil zijn en niet gevaarlijk voor de mensen."

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Woensdagochtend lijken de problemen opgelost. "Er zijn geen nieuwe meldingen van stankoverlast binnengekomen", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Diverse bewoners aan de Korte Akker hadden de geur dinsdag in huis. "Af en toe borrelt het op, en dan ruik je het ineens in de keuken", vertelde een van hen. Ook zijn buurman had last van de geur. "Op de begane grond ruikt het naar benzine. Alsof iemand met benzine heeft gekliederd."

Ventileren

De oorzaak van de stankoverlast werd dinsdagavond niet gevonden. Wel heeft de Veiligheidsregio een duidelijk advies voor de bewoners. "Op het moment dat je er last van hebt, eventjes het huis goed ventileren, en zorgen dat de sifons vol met water staan. Dus even goed de kraan laten lopen."

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}