Wijchen, Heumen, Druten en Beuningen tekenen convenant voor glasvezel buitengebied

Wijchen, Heumen, Druten en Beuningen tekenen convenant voor glasvezel buitengebied

REGIO – Burgemeester Van Rhee–Oud Ammerveld van de gemeente Druten en de wethouders van de gemeenten Wijchen, Heumen en Beuningen ondertekenden woensdag de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Meer dan 50% van de inwoners in het buitengebied ten westen van Nijmegen heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Een campagne hiervoor is in november vorig jaar afgerond. Woensdag is de zaak definitief beklonken.

Eerste schop

Wethouder Loermans: “Aan een zoektocht van jaren hoe glasvezel gerealiseerd kon worden in het buitengebied is een einde gekomen. Snel internet is onontbeerlijk in deze dynamische wereld. Wij zijn blij dat onze inwoners nu ook de kans krijgen mee te doen.”

Om de ondertekening van het convenant te bekrachtigen zetten burgemeester en wethouders, samen met afgevaardigen van Glasvezel buitenaf en aannemer NKM Network Services, de eerste schop in de grond.

Start na zomervakantie

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel zijn in volle gang. Na de zomervakantie wordt gestart met de eerste graafwerkzaamheden. De verwachting is dat de eerste bewoners in het eerste kwartaal van 2020 gebruik kunnen maken van glasvezel. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, krijgen na de zomervakantie nog eenmaal de mogelijkheid om alsnog te kiezen voor glasvezel door zich aan te melden via de website.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}