Woningbouw Tichellande in Druten vordert gestaag

Woningbouw Tichellande in Druten vordert gestaag

DRUTEN – ‘Eindvorst’ en ‘Tusschenstuk’, zo luiden de namen van twee nieuwe straten in de nieuwbouwwijk Tichellande in Druten. Dat heeft het college van B&W dinsdag besloten, na advies van inwoners. Beide straatnamen verwijzen naar producten van voormalige steen- en dakpannenfabrieken uit het rivierengebied.

Alle straatnamen in Tichellande hebben betrekking op producten die steen- en dakpannenfabrieken hebben geproduceerd. Ook zijn straten vernoemd naar beroepen in de fabrieken.

Versneld bouwen in Tichellande

Het ligt in de planning dat de wijk Tichellande over twee tot drie jaar is afgebouwd. Dan telt de wijk naar schatting zo’n 360 tot 370 woningen. Volgens het bestemmingsplan mogen er maximaal 400 woningen worden gerealiseerd, maar het college wil niet dat de wijk helemaal wordt volgebouwd. Er moet volgens het college ook ruimte blijven voor groen.

Zo’n zes á zeven jaar geleden is men begonnen met het nieuwbouwproject Tichellande. Vanwege de grote vraag naar woningen in ons land wordt er versneld gebouwd in Tichellande.

In de nieuwbouwwijk is een grote variatie aan woningen te vinden. Zo zijn er rij- en hoekwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen, levensloopbestendige woningen en bouwkavels voor particulieren.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}