Belgische Lauwaert wint Marikenloop

Belgische Lauwaert wint Marikenloop

NIJMEGEN – Nina Lauwaert heeft de 5 kilometer bij de 16e Marikenloop gewonnen. Na een spannende eindsprint met Ruth van der Meijden kwam de 29-jarige Belgische na 16.22 minuten over de finish. Ruth van der Meijden volgde vlak daarna en Team Zevenheuvelen-atlete Julia van Velthoven werd derde. De 7,5 kilometer werd gewonnen door Nathalie Vierdag en de 10 kilometer door Miranda Boonstra. 

5 kilometer

Het was de eerste keer dat Lauwaert de Marikenloop won. Van der Meijden won al vier keer eerder bij de grootste ladiesrun van Nederland, maar moest het nu in de eindsprint afleggen tegen Lauwaert. De Groesbeekse ging lang aan kop, maar werd in de laatste kilometer ingehaald door Lauwaert. Ook van Velthoven bleef lang in de buurt, maar moest op het einde de rol lossen. Lauwaert en Van der Meijden liepen beiden 16.22 en Van Velthoven volgde op 7 seconden (16.29) als derde.

Boonstra

Miranda Boonstra won op de 10 kilometer. De marathonloopster ging er direct na de start alleen op uit en liep in haar eentje door Heumensoord. Na 37.48 was de Molenhoekse weer terug aan de finish. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}