Eerste NK hardlopen voor blinden tijdens Zevenheuvelenloop

Eerste NK hardlopen voor blinden tijdens Zevenheuvelenloop

NIJMEGEN – Het eerste Nederlandse kampioenschap voor blinden wordt gehouden op zondag 17 november, tijdens de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Dit eerste officieuze NK Running Blind wordt georganiseerd door de stichting Running Blind, in samenspraak met de Atletiekunie en stichting Zevenheuvelenloop.

Het NK Running Blind is onderdeel van de Zevenheuvelenloop. De stichting Running Blind, die wordt ondersteund door de organisatie van de Zevenheuvelenloop, wil het hardlopen mogelijk maken voor iedereen met een visuele beperking. De lopers met een visuele beperking worden begeleid door een buddy.

‘Hardlopen is voor iedereen’

De atleten en hun buddy’s starten vanuit een speciaal vak. Het eerste duo dat na 15 kilometer de finish passeert, is de winnaar. De atleten staan samen met hun buddy’s op het podium en zij ontvangen beiden een medaille.

"Hardlopen is voor iedereen", zegt Eric van der Burg, voorzitter van de Atletiekunie. "We zijn blij dat we met alle partijen gezamenlijk inspireren tot hardlopen en dat er voldoende buddy’s klaarstaan. We gaan daarom ook extra aandacht geven aan Running Blind via ons platform Hardlopen.nl", aldus Van der Burg.

Mogelijke opstap naar officieel NK Running Blind

Met dit eerste officieuze Nederlands Kampioenschap wil de Atletiekunie uitproberen of dit evenement kan uitgroeien naar een officieel Nederlands Kampioenschap Running Blind.

Inschrijven voor de NN Zevenheuvelenloop kan nog tot en met woensdag 6 november. Er hebben zich inmiddels 46 lopers (23 duo’s) ingeschreven vanuit het hele land voor het NK Running Blind. Atleten met een visuele beperking en potentiële buddy’s met interesse in Running Blind kunnen zich aanmelden via www.runningblind.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}