Goed nieuws voor hardlopers: de Zevenheuvelenloop gaat door

Goed nieuws voor hardlopers: de Zevenheuvelenloop gaat door

NIJMEGEN – De Zevenheuvelenloop van 2020 gaat, in aangepaste vorm, door. Dat heeft de organisatie dinsdag bekend gemaakt. Er is nog een kleine voorwaarde: mochten de coronamaatregelen weer worden aangescherpt, kan het evenement alsnog worden afgelast.

Maatregelen

De Zevenheuvelenloop overlegde met de gemeenten Nijmegen en Berg en Dal en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. De organisatie ontwikkelde een plan, op grond waarvan uiteindelijk de nodige vergunningen verleend werden. In dat plan is een aantal maatregelen opgenomen. Zo wordt er gestart tussen 9.00 en 14.30 uur, worden er zogenaamde startwaves ingericht met daarin verschillende startvakken, en worden er minder mensen per startvak toegelaten zodat iedereen 1,5 meter afstand kan houden.

Ook wordt deelnemers verzocht geen supporters mee te nemen, en moeten deelnemers zo snel mogelijk na de finish weer naar huis.

Inschrijven

De inschrijving is dinsdag gestart. Inschrijven kan dan tot 31 oktober. De Zevenheuvelenloop vindt plaats op zondag 15 november. Een dag eerder, op 14 november, vindt de Zevenheuvelennacht plaats.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}