Groesbeek introduceert familieloop door centrum

Groesbeek introduceert familieloop door centrum

GROESBEEK – Groesbeek heeft er een hardloopwedstrijd bij. Op 25 mei zal de eerste editie van ‘Centrum Run Groesbeek’ om 16.30 uur losbarsten. De loop, die start en eindigt in het hart van Groesbeek, is bedoeld voor alle leeftijden en niveaus. Daarmee is het evenement de eerste familieloop van het dorp.  

Jong en oud

Het hardloopevenement kent verschillende afstanden. Voor de allerjongste lopers is een overzichtelijke centrumronde uitgezet, dat één of twee keer kan worden gelopen. De jongens en meisjes nemen het in aparte races tegen elkaar op, waardoor er voor ouders optimaal gelegenheid is om de wedstrijden te volgen en de deelnemers aan te moedigen. Voor de beginnende hardlopers en middellange afstandslopers is een stratenrace (2,5 km) uitgezet, waaraan iedereen kan meedoen.

Voor de competitieve en sportieve types is een afwisselend parcours van 2.500 meter bedacht, dat twee keer (5 km) of vier keer (10 km) gelopen kan worden. De route van deze ronde gaat door het dorpscentrum en via landelijke wegen naar de rand van de bosrijke Groesbeekse omgeving. Vanuit daar leidt de route terug naar het centrum via de karakteristieke oude dorpswijk.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}