Nieuw wereldrecord op Zevenheuvelenloop

Nieuw wereldrecord op Zevenheuvelenloop

NIJMEGEN – De 35e editie van editie van de Zevenheuvelenloop is gewonnen door Joshua Cheptegei en Stella Chesang. Cheptegei behaalde niet alleen de eerste plaats bij de mannen, hij verbrak ook het wereldrecord over 15 kilometer.

Wereldrecord

Cheptegei zette het nieuwe record met een tijd van 41 minuten en 5 seconden. De Oegandees verzilverde hiermee zijn tweede poging om het record te verbreken, in 2017 strandde hij op drie seconden van de door Leonard Patrick Komon gezette toptijd.

Concurrentie

Stella Chesang liep het parcours in 47 minuten en 19 seconden. Tijdens een groot deel van de wedstrijd liep zij aan kop met concurrenten Evaline Chirchir en Susan Krumins. Uiteindelijk wist Chesang een voorsprong op te bouwen en kwam ze 15 seconden voor tweede prijswinnaar Chirchir binnen.

De Nijmeegse Krumins kwam als derde over de finish en zette een nieuw persoonlijk record van 47:41.

Storing

Een aantal deelnemers moest al rennen voordat de wedstrijd überhaupt was begonnen. Door een sein- en overwegstoring reden er in de ochtend minder treinen tussen Arnhem en Nijmegen. De Zevenheuvelenlooporganisatie stond toe dat laatkomers later mochten starten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}