Organisatie Zevenheuvelenloop verwacht nieuwe records

Organisatie Zevenheuvelenloop verwacht nieuwe records

NIJMEGEN – "Het record gaat dit jaar gebroken worden." Met die woorden trapte Alexander Vandevelde, directeur van de Zevenheuvelenloop, vrijdagochtend het aanstaande hardloopweekend af. Daarbij had hij het over het record op de 15 kilometer van aanstaande zondag, dat vorig jaar op drie seconden na niet werd verbroken.

Hardloop gasten

Vorig jaar won Joshua Cheptegei voor de derde keer, maar dat deed hij niet in een nieuw record. Cheptegei was vrijdag aanwezig bij de opening, evenals de Nijmeegse hardloopster Susan Krumins, die in 2016 won, en andere toplopers. Zij werden geinterviewd door schrijver en tevens hardloper Abdelkader Benali. Samen blikten ze vooruit op de mogelijkheden voor toptijden bij de Zevenheuvelenloop.

Tekst gaat verder onder de video.

Weersvoorspelling

De weersvoorspellingen geven alleen maar extra goede hoop op het slagen van de race in het algemeen. Het blijft droog en de wind is ook niet vervelend hard. Volgens de organisatie het perfecte hardloopweer voor records.

Uitzending

RN7 is er zondagmiddag natuurlijk bij tijdens de Zevenheuvelenloop. Vanaf de Groesbeekseweg maken we een radio- en tv-uitzending. Presentatoren Teun de Boer en Twan Visser spreken met verschillende gasten in hun studio bij de start en finish. Verslaggevers Toon van Mol en Bart Geurts staan langs de route. Mis het niet! RN7 is tussen 12.00 en 15.00 uur live aanwezig.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}