RN7Heuvelennacht: Trainingsavond 1

RN7Heuvelennacht: Trainingsavond 1

NIJMEGEN – RN7 traint in aanloop naar de Zevenheuvelennacht met een aantal hardlopers uit de regio. Woensdagavond was daar de eerste training onder leiding van hardlooptrainer Paul Eichelsheim.

Hij bereidt een groep van zeven hardlopers voor op de zeven kilometer van de Zevenheuvelennacht op 17 november.

Ik ben Tristan Kans (18) uit Dongen. Ik ben stagiair journalistiek bij RN7 en ga van dichtbij meemaken hoe een groep hardlopers en ik worden getraind voor de Zevenheuvelennacht.

Tekst gaat verder onder de video.

De trainingsavond

Woensdagavond kwam ik aan in het nog verrassend warme Goffertpark. Ik deed bij aankomst eerst een interview met Paul Eichelsheim en deelneemster Angela de Bruijn over de verwachtingen van de hardloopwedstrijd en de trainingen. Daarna was het tijd voor de warming-up waarvoor de pionnetjes al klaarlagen. Dat was het startschot voor de trainingsavond.

Van knieheffen tot hakkenbil, van op je hakken lopen tot op je tenen lopen. Eenmaal warm konden we gaan lopen. We liepen de hele avond door het Goffertpark, telkens 100 meter wandelen en weer honderd meter op zo’n 60 procent rennen. We hebben in anderhalf uur een krappe 3 kilometer gelopen. Na een korte cooling-down met handige tips over houding, hielden we het weer voor gezien. Op naar volgende week!   

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}