RN7Heuvelennacht: Trainingsavond 2

RN7Heuvelennacht: Trainingsavond 2

RN7 traint in aanloop naar de Zevenheuvelennacht met een aantal hardlopers uit de regio. Woensdagavond vond de tweede training onder leiding van hardlooptrainer Paul Eichelsheim plaats.

Hij bereidt een groep van zeven hardlopers voor op de zeven kilometer van de Zevenheuvelennacht op 17 november.

Ik ben Tristan Kans (18) uit Dongen. Ik ben stagiair journalistiek bij RN7 en ga van dichtbij meemaken hoe een groep hardlopers en ik worden getraind voor de Zevenheuvelennacht.

De trainingsavond

Woensdagavond kwam ik weer aan bij het openluchttheater in het Goffertpark. De warming-up was verdeeld in twee delen. We begonnen het eerste deel met een rondje lopen door het park op gematigd tempo. Het tweede deel bestond uit de standaard warming-up en het rekken en strekken. Daarna hadden we nog een vragenronde. Daarin hebben we het vooral gehad over het doseren van je tempo tijdens de Zevenheuvelennacht, zodat je niet halverwege kapot bent, maar ook geen energie overhebt als je klaar bent.

Eenmaal warm konden we gaan lopen. We liepen naar een T-splitsing in het Goffertpark. Daar begonnen we aan de opdracht van de avond. Arbeidsintensieve interval training, oftewel megaveel sprintjes met korte pauzes. Vijf keer tien secondes sprinten en dan vijf keer twintig secondes. Na een korte cooling-down, deed ik nog een interview met Paul Eichelsheim en deelnemer Berry Teunissen over de reden om mee te lopen en de trainingen. Op naar volgende week!

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}