RN7Heuvelennacht: Trainingsavond 3

RN7Heuvelennacht: Trainingsavond 3

RN7 traint in aanloop naar de Zevenheuvelennacht met een aantal hardlopers uit de regio. Woensdagavond vond de derde training onder leiding van hardlooptrainer Paul Eichelsheim plaats. Hij bereidt een groep van zeven hardlopers voor op de zeven kilometer van de Zevenheuvelennacht op 17 november.

Ik ben Tristan Kans (18) uit Dongen. Ik ben stagiair journalistiek bij RN7 en ga van dichtbij meemaken hoe een groep hardlopers en ik worden getraind voor de Zevenheuvelennacht.

De trainingsavond

Het was weer woensdagavond, dat betekent vanuit de redactie van RN7 omgekleed en weer door naar het Goffertpark. Bij de ondertussen bekende Schuilkoepel in het park verzamelden we en begon de warming-up. Als vervolg op de warming-up mocht de groep rekken en strekken en liepen we nog een rondje om echt warm te worden. 

Tekst gaat verder onder de video.

Na de warming-up was het tijd voor het echte werk. Op de planning stond een duurloop van 7 kilometer, dat is dus even lang als de Zevenheuvelennacht zelf. Van te voren werd nog besproken dat het nog geen wedstrijd was en dat we als groep bij elkaar moesten blijven. De loop duurde uiteindelijk 49 minuten, voor de één net iets korter, voor de ander net iets langer. Een uitgestippelde route was het niet, maar het grootste gedeelte van de avond liepen we om het gehele Goffertpark heen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Op het moment dat mijn laatste collegahardloopster binnenkwam, werd er een korte cooling-down ingelast en hielden de meesten het weer voor gezien. Ik had nog adem voor een interview met onze coach Paul Eichelsheim en hardloopster Mieke Verploegen. Op naar volgende week! 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}