RN7Heuvelennacht: Trainingsavond 4

RN7Heuvelennacht: Trainingsavond 4

NIJMEGEN – RN7 traint in aanloop naar de Zevenheuvelennacht met een aantal hardlopers uit de regio. Woensdagavond vond de vierde training onder leiding van hardlooptrainer Paul Eichelsheim plaats.

Hij bereidt een groep van zeven hardlopers voor op de zeven kilometer van de Zevenheuvelennacht op 17 november.

Ik ben Tristan Kans (18) uit Dongen. Ik ben stagiair journalistiek bij RN7 en ga van dichtbij meemaken hoe een groep hardlopers en ik worden getraind voor de Zevenheuvelennacht.

De trainingsavond

Woensdagavond verzamelden de lopers zich weer bij het openluchttheater in het Goffertpark. Op de planning stond een training met sprint, dribbel en wandel. Dat afgewisseld voor 4,5 kilometer lang. Eerst was het tijd voor een warming up. Deze bestond uit de standaard oefeningen, gevolgd door het rekken en strekken.

Eenmaal warm konden we gaan lopen. We liepen een flink blok vanaf het Goffertpark. Het was steeds vijftig meter wandel, honderd meter dribbel, vijftig meter wandel en uiteindelijk tweehonderd meter sprint. Na een korte cooling-down en strekken, deed ik nog een interview met loper Yvette Taken. Verder interviewde ik, net als iedere week, hardloopcoach Paul Eichelsheim die de groep leid. Ik sprak hem over de vooruitgang en de trainingen van de avond. Op naar volgende week!

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}