RN7Heuvelennacht: Trainingsavond 5

RN7Heuvelennacht: Trainingsavond 5

NIJMEGEN – RN7 traint in aanloop naar de Zevenheuvelennacht met een aantal hardlopers uit de regio. Woensdagavond vond de vijfde training onder leiding van hardlooptrainer Paul Eichelsheim plaats. Hij bereidt een groep van zeven hardlopers voor op de zeven kilometer van de Zevenheuvelennacht op 17 november.

Ik ben Tristan Kans (18) uit Dongen. Ik ben stagiair journalistiek bij RN7 en ga van dichtbij meemaken hoe een groep hardlopers en ik worden getraind voor de Zevenheuvelennacht.

Tekst gaat verder onder de video.

De trainingsavond

Trainingsavond 5 stond op de planning. Ik kwam aan in het Goffertpark en begon gelijk met het rekken en strekken. Het programma voor vandaag: rekken en strekken, warming-up, heuveltraining en de cooling-down. De sfeer zat er al goed in toen we begonnen met de warming-up. Eenmaal warm bespraken we wat er gelopen ging worden. Verder kregen we tips voor heuvellopen. Het parcours van de dag was als volgt:

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

We liepen het parcours af in ongeveer veertig minuten. Op het moment dat mijn laatste collegahardloopster binnenkwam, werd er een korte cooling-down ingelast en hielden de meesten het weer voor gezien. Ik had nog afgesproken voor een interview met onze coach Paul Eichelsheim en hardloopster Nienke Kok. Op naar volgende week! 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}