'Sporten in een groep vergroot de motivatie en discipline'

'Sporten in een groep vergroot de motivatie en discipline'

REGIO – In het radioprogramma Saturday Mike Fever beantwoorden we iedere week een vraag van een luisteraar. Die mag overal over gaan. We zoeken het antwoord in de regio. Deze week: Waarom zou je bij een hardloopvereniging gaan? Je loopt toch alleen?

Ondanks dat hardlopen een individuele sport is, is er in de regio Nijmegen een flink aantal hardloopverenigingen. Ruud van Domburg van hardloopvereniging Beuningen legt uit dat het sporten met een groep de motivatie en discipline om te sporten vergroot. "Iemand die hardloopt bij een vereniging zal bijvoorbeeld eerder gaan hardlopen bij slechter weer dan iemand die zichzelf moet motiveren. Het onderdeel zijn van een groep brengt een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee die helpt om het hardlopen vol te houden. Het trainen in een groep is een sociale activiteit wat prettig wordt gevonden door de deelnemers."

Deskundig advies

Van Domburg benoemt nog een bijkomend voordeel van hardlopen bij een hardloopvereniging. Binnen de vereniging en bij de trainingen zijn trainers aanwezig die deskundig advies kunnen geven over hardlooptechnieken en de materialen. Zo worden blessures voorkomen en wordt er bij bestaande blessures op de juiste manier getraind.

Ook het drankje na de training is een voordeel van lopen bij een hardloopvereniging, zo legt Van Domburg in het fragment hieronder uit:

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}