Stevens Stadscross extra evenement tijdens jubileumeditie Stevensloop

Stevens Stadscross extra evenement tijdens jubileumeditie Stevensloop

NIJMEGEN – De vijfde jubileumeditie van de Stevensloop krijgt een extra evenement, in de vorm van de Stevens Stadscross. Op de zaterdagavond zal er dwars door het stadscentrum worden hardgelopen. De loop is helemaal ingericht op het vijfjarig bestaan.

Parcours

Het parcours voert onder andere door de Stevenskerk en het Centrum voor Natuur- en Cultuurhistorie de Bastei aan de Waalkade, over de kasseien van de benedenstad en de trappen rondom het Valkhofpark. Verder bevat de cross nog een aantal andere natuurlijke hindernissen. De zes kilometer lange stadscross belooft mede door deze hindernissen de zwaarste stadsloop van Nederland te worden.

Tekst gaat verder onder de video.

Uniek terrein 

Directeur Alexander Vandevelde is enthousiast over het nieuwe onderdeel van de Stevensloop: “Bij de Stichting Zevenheuvelenloop willen we de loopsport in al haar facetten promoten. Met de Stevens Stadscross zorgen we voor een nieuw soort loop waarbij we de gezelligheid van de historische binnenstad combineren met de uitdaging van hardlopen over uniek, heuvelachtig terrein en diverse ondergronden. De stadscross is enorm zwaar; het wordt een uitdaging voor iedere deelnemer om de finish te bereiken.”

Stevensloop

De Stevensloop werd eerder beloond door na vier edities een plekje te bemachtigen op de nationale hardloopkalender. De Atletiekunie kwam ging hier nog eens overheen met de toekenning van het NK halve marathon in 2020, 2021 en 2022.

Lees ook: Stevensloop Nijmegen: drie jaar lang Nederlands Kampioenschap

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}