Vierhonderd hardlopers bij eerste editie City Trail Nijmegen

Vierhonderd hardlopers bij eerste editie City Trail Nijmegen

NIJMEGEN – Hardlopen door verschillende Nijmeegse gebouwen. Dit weekend kon het voor het eerst, tijdens de eerste editie van de Nijmeegse City Trail. En dat werd meteen een succesvolle editie, uiteindelijk deden zo'n 400 deelnemers mee.

Pittige route

Het nieuwe evenement neemt de deelnemers mee op een route van 10 kilometer langs de mooiste plekken van Nijmegen. Het is een pittige route, maar de lopers hadden geluk met het weer. Bijzonder aan dit concept is dat de route door en langs verschillende gebouwen loopt. Zo was er bij de Lindenberg een optreden van The Embrassibles, draaide er bij de LUX een running movie op het scherm en was er in Café van Buren een drankpost gesitueerd. Daarnaast ging een deel van de route ook door de Keizer Karel Parkeergarage.

De organisatoren beschrijven de City Trail als een 'urban running experience'. Het wedstrijdelement voor dit hardloopevenement is daarmee ondergeschikt. Ondanks dat, bleken er vooral veel mensen aan de start te staan die deze loop als laatste trainingsloop voor de Zevenheuvelenloop zien. De Zevenheuvelenloop vindt over twee weken, op 18 november, plaats. 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}