Voorzitter Zevenheuvelenloop: “Marikenloop gaat van karakter veranderen”

Voorzitter Zevenheuvelenloop: “Marikenloop gaat van karakter veranderen”

NIJMEGEN – De hardloopwedstijd Marikenloop is aan verandering onderhevig. De organisatie van de Zevenheuvelenloop wil de wegwedstrijd voor vrouwen een meerdaags-evenement maken en misschien wel een mannenrace toevoegen.

Dit gaf Ton van Lieshout, voorzitter van de organiserende stichting, aan bij de RN7 Zevenheuvelenloop talkshow zondagmiddag. De reden voor verandering is de toegenomen concurrentie binnen de wereld van vrouwenhardloopwedstijden. Er wordt nog gekeken wanneer hiermee geëxperimenteerd kan worden.

Verandering

Verandering in de hardloopsport is niet iets waarmee de Zevenheuvelenloop onbekend is. In 1993 werd de ChampionChip, een chip voor het meten van de looptijd, voor het eerst tijdens een wedstrijd gebruikt. Het succes hiervan heeft massawedstijden mogelijk gemaakt.

Duurzaamheid

Ook uit het duurzaamheidsbeleid blijkt dat de organisatie om kan gaan met verandering. Begin jaren ’90 werd er een voordelig treinkaartje aangeboden om het openbaar vervoer voor de wedstrijd te vegroenen. Ook heeft de organisatie papieren brochures (180.000 stuks) en goodiebags (25.000) stuks in de ban gedaan.

Geen medaille

Ook is het stukje metaal waar velen voor meedoen, de medaille, verduurzaamd. Lopers ontvangen korting op het inschrijfgeld wanneer zij aangeven geen behoefte te hebben aan de medaille.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}