Zevenheuvelenloop trekt prijzengeld mannen en vrouwen gelijk

Zevenheuvelenloop trekt prijzengeld mannen en vrouwen gelijk

NIJMEGEN – Bij de komende Zevenheuvelenloop op zondag 18 november is het prijzengeld dat mannen en vrouwen kunnen winnen, voor het eerst gelijk. Zowel het prijzenschema voor de eerste 25 finishers, als het aparte prijzenschema voor de Nederlandse atleten is gelijkgetrokken.

De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop voert het gelijke prijzengeld ook door bij de Stevensloop volgend jaar op zondag 17 maart.

Gelijke prijzenschema’s vanzelfsprekend

Directeur Alexander Vandevelde is de aanjager van het gelijke prijzengeld voor beide geslachten: "Ik kan niet verantwoorden dat vrouwen die dezelfde prestatie leveren als mannen minder worden beloond. Gelijke prijzenschema’s voor mannen en vrouwen bij onze evenementen zijn voor mij dan ook vanzelfsprekend."

Zowel bij de mannen als de vrouwen staat op zondag 18 november een internationaal topveld aan de start. Ook de snelste Nederlanders nemen jaarlijks deel aan de Zevenheuvelenloop. 

Winnaar bij mannen en vrouwen krijgt 2.000 euro

Bij de Zevenheuvelenloop zijn er geldprijzen voor de eerste twintig finishers en finishters en daarnaast zijn er nog aparte prijzen voor de vijfentwintig eerste Nederlandse lopers en loopsters. De snelste man en vrouw krijgen 2.000 euro voor hun overwinning op het snelste 15 kilometer parcours ter wereld.

Mocht er een wereldrecord gelopen worden, dan ontvangt de nieuwe recordhouder daarvoor een aparte premie.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}