Beweging RvN@ organiseert ‘Meet up’ in Malden

Beweging RvN@ organiseert ‘Meet up’ in Malden

MALDEN – Inwoners met een goed idee dat de leefbaarheid verbetert of de duurzaamheid bevordert, kunnen dinsdag 5 februari terecht in het gemeentehuis in Malden. Daar vindt de ‘Meet up’ plaats van RvN@. Dit is een samenwerkingsverband van ondernemers, inwoners, kennisinstellingen, investeerders en de zeven gemeenten in het Rijk van Nijmegen.

Meer mensen aan het werk krijgen

RvN@ werkt aan ambitieuze projecten en programma’s die de welvaart en het welzijn in de regio bevorderen. De deelnemers willen gezamenlijk zorgen voor economische groei, waardoor meer mensen aan werk komen.

Daarnaast wil men meer talent voor plaatselijke bedrijven zien te behouden. Ook is het doel om een sterke sociale samenleving te creëren in het Rijk van Nijmegen. RvN@ fungeert daarbij als contact tussen lokale ondernemers en ambtenaren.

Al 32 concrete projecten

De beweging RvN@ telt inmiddels meer dan 1300 leden. Ondernemers, bestuurders, studenten, burgemeesters en wethouders, producenten, kenniswerkers, ambtenaren en inwoners zijn met elkaar aan het werk in drie programma’s en in 32 concrete projecten.

Zo brengt RvN@ bijvoorbeeld boeren uit de regio samen met bestuurders van zorginstellingen. Samen onderzoeken ze hoe ze hun producten in de keuken van de zorginstellingen kunnen krijgen. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten: de instellingen schotelen hun cliënten kwalitatief betere maaltijden voor en verspillen minder voedsel. Ondertussen ziet de agrarische ondernemer zijn omzet groeien. 

Afspraak maken

Tijdens de Meet up kunnen belangstellenden onder meer praten over initiatieven die in de diverse gemeenten gaande zijn. De Meet up in het gemeentehuis aan het Kerkplein duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Het eerste half uur kan men vrij binnenlopen. Voor de tijd vanaf 10.30 uur kan men een afspraak maken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}