Burgemeester Heumen komt met oliebollen langs bij vuurwerkvrije initiatieven

Burgemeester Heumen komt met oliebollen langs bij vuurwerkvrije initiatieven

HEUMEN – Inwoners van de gemeente Heumen die met buren afspreken geen vuurwerk af te steken in hun straat of buurt, kunnen vanaf donderdag bij de gemeente een bord ophalen om de desbetreffende zone te markeren. Ook kunnen zij rekenen op bezoek van het college op Oudejaarsavond, dat voornemens is om als beloning oliebollen te komen aanbieden. Er kunnen ook borden opgehaald worden om een zone te markeren waar wél vuurwerk afgestoken wordt.

Samen

'We zeggen niet we allemaal moeten stoppen met vuurwerk, hoewel het fijn zo zijn als er geen vuurwerk meer wordt afgestoken,' zegt burgemeester Marriët Mittendorff. 'Maar we zeggen wel dat we rekening moeten houden met elkaar. Samen afspreken om geen vuurwerk af te steken op plekken waar kleine kinderen en (huis)dieren zijn. En juist door samen dit soort initiatieven te nemen bereik je ook eerder eenzame mensen.' In eerste instantie is het de burgemeester zelf die vuurwerkvrije initiatieven komt belonen met een bezoekje en oliebollen. 'Ik heb mijn kinderen ook ingeschakeld. Als het nodig is, schakel ik ook de rest van het college in.' Mittendorff rekent erop dat de actie na kerst gaat lopen. 'Dan beginnen mensen zich pas echt bezig te houden met Oud en Nieuw.'

Tent

De oliebollenactie tijdens Oud en Nieuw is niet de enige feestelijke ontmoetingsactie vanuit het Heumense college. 'Donderdag 28 december staan we in een mooi aangeklede tent bij Winkelcentrum Malden, om mensen te ontmoeten en koffie of chocolademelk met een 'Heumentje' (energierijk koekje met wat extra zout) aan te bieden,' vertelt wethouder René Waas (VVD). 'Daarna gaan we het winkelcentrum in om winkeliers en hun personeel iets lekkers aan te bieden en fijne feestdagen te wensen.' Op 3 januari zal het college weer aanwezig bij het winkelcentrum om mensen een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}