Café Van Lin opent tijdelijk weer de deuren

Café Van Lin opent tijdelijk weer de deuren

OVERASSELT – Het is precies tachtig jaar geleden dat de zaal van café Van Lin opende. Daarom opent café Van Lin in Overasselt haar deuren weer op 28 oktober. In het café trad destijds de Amerikaanse zangeres Josephine Baker op voor de geallieerden in december 1944. Er zullen documenten en foto’s tentoongesteld worden en de ruimte zal in originele staat worden teruggebracht.

Oude staat

Vanaf 2004 heeft Monica Zeegers een uitvaartcentrum in het pand waar vroeger het café zat. Zij is dan ook de initiatiefnemer van het project. Zeegers is al een tijd op zoek naar documenten en foto’s die het café van 1944 weergeven. Haar zoektocht bracht haar in Frankrijk bij het Nationaal Archief in Parijs en bij het voormalige woonhuis van de zangeres.

Tekst gaat verder onder de video.

Van Lin

In begin 1900 startte de familie van Lin met het gelijknamige café. De zaal werd in 1939 omgebouwd zodat soldaten in de oorlogsjaren en bevrijding konden ontspannen, er werden verschillende activiteiten geplant en kwamen er artiesten optreden.

De zaal opent op 28 oktober om 14.00 uur en dan zal het herinneringscafé tot en met juni elke eerste zondag van de maand open zijn tussen 12.00 en 16.00 uur.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}