Dorpsverbinders in Heumen gaan met inwoners aan de slag

Dorpsverbinders in Heumen gaan met inwoners aan de slag

HEUMEN – In het winkelcentrum van Malden gaat woensdag 8 mei het project ‘dorpsverbinders‘ van de gemeente Heumen officieel van start. Na de aftrap door wethouder Frank Eetgerink, rond 12.30 uur, stellen de dorpsverbinders zich voor aan het publiek.

Iedereen kan tot 15.00 uur bij de dorpsverbinders terecht met vragen die betrekking hebben op wonen in de gemeente Heumen. Bij de gemeente hoopt men dat de inwoners de dorpsverbinders goede ideeën aan de hand doen over de buurt, wijk of het dorp.

Kaartjes

De dorpsverbinders starten een actie, waarbij tasjes met ideeënkaartjes rondgaan door de dorpen. De ontvanger schrijft een goed idee of signaal op het kaartje en geeft die vervolgens door aan iemand anders. De kaartjes kunnen mensen inspireren, zo denkt de gemeente. Eén persoon die een kaartje heeft ingevuld, krijgt van de gemeente een taart.

Alle goede ideeën worden verzameld en voor de zomervakantie gepubliceerd op een zogenoemd ‘moodboard’, dat de dorpsverbinders samen met inwoners gaan maken. Vervolgens gaan de dorpsverbinders aan de slag met alle geselecteerde ideeën.

Ogen en oren

De gemeente beschouwt de dorpsverbinders als de ogen en oren van een dorp. Men gaat er vanuit dat ze veel signalen zullen opvangen en hebben tot taak om goede ideeën en initiatieven aan te moedigen. Ook brengen ze inwoners bij elkaar en letten ze goed op problemen en vragen die er in de dorpen leven. Verder is het de bedoeling dat ze inwoners stimuleren om deel te nemen aan activiteiten en ze hun weg vinden naar voorzieningen. 

De dorpsverbinders gaan werken vanuit het gemeentehuis en laten zich graag uitnodigen door de inwoners. Ze zijn volgens de gemeente te herkennen aan hun gele werkkleding. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}