Excuusbrief voor ontvangers brief Heumen over vermindering bijdrage maaltijdservice

Excuusbrief voor ontvangers brief Heumen over vermindering bijdrage maaltijdservice

HEUMEN – 18 inwoners van de gemeente Heumen die in juni een brief ontvingen dat zij gekort gaan worden op de gemeentelijke bijdrage voor hun maaltijdservice krijgen een excuusbrief toegestuurd van wethouder Frank Eetgerink (D66). De brief is volgens de wethouder 'prematuur verstuurd'.

Begroting

Vooral PvdA-fractievoorzitter Ans Stunnenberg wond zich op over de brief: 'Waarom heeft het college deze brief verstuurd over een maatregel die pas in 2021 ingaat? Er is een hoop onrust mee veroorzaakt.' In de brief staat het gevolg vermeld van een bezuiniging op deze kostenpost voor de gemeente, die voor 18 inwoners van de gemeente Heumen dus een korting op hun gemeentelijke bijdrage zou betekenen. Deze maatregel was onderdeel van de begroting voor het komende jaar. Deze begroting, die donderdagavond pas in de gemeenteraad besproken werd, is door de flink verminderde bijdrage van het Rijk en het daardoor ontstane tekort op losse schroeven komen te staan.

Zorgvuldig

'Het was een wat ongelukkige brief', zegt Eetgerink over de mededeling die 12 juni werd verstuurd. 'We hebben hem prematuur verstuurd. Daarvoor maak ik mijn excuses. We wilden het juist met zorgvuldigheid doen omdat deze bezuiniging in de kadernota naar voren ging komen. Er komt een excuusbrief.' 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}