Heumen steunt omwonenden bij herinrichting speeltuintje Malden

Heumen steunt omwonenden bij herinrichting speeltuintje Malden

MALDEN – Omwonenden van een speeltuintje aan de Dahliastraat in Malden krijgen van de gemeente Heumen een subsidie van 7.000 euro om de speelvoorziening voor hun kinderen meer naar de wensen van de buurt in te richten.

Van het geld mogen zij een waterpomp, een kruipbuis en een picknickset plaatsen. Eerder hebben zij al het gras opnieuw ingepoot en een hek geplaatst.

Inwonerparticipatie

'Wij zetten als college zwaar in op inwonerparticipatie,' zegt wethouder Maarten Schoenaker (CDA). 'Soms hebben we te maken met fanatieke inwoners die het heft in eigen handen willen nemen en hun leefomgeving aan de eigen wensen willen aanpakken. Als daar draagvlak voor is in de buurt, dan zijn dit soort initiatieven van harte welkom en hebben we daar budget voor. Dat betekent overigens niet dat er morgen tien verschillende initiatieven ingediend kunnen worden, want dan moeten we toch nog even in overleg met elkaar.'

Inspanning

De speeltuin in kwestie kon op kritiek van de buurt rekenen. Er stonden verrotte bomen bij, en in de zandbak deden huisdieren hun behoefte. Initiatiefnemers hebben daarop zelf de omgeving gepolst om hun ideeën voor de speelvoorziening te toetsen. 'Daar zit toch een flinke inspanning in van mensen die dit naast hun werk en hun gezin er nog bij doen,' meent Schoenaker. 'En er zijn meer van dit soort inspanningen lopende op het moment, bijvoorbeeld in de wijk Maldens Veld en in Overasselt. Wij wachten het af. Je moet een broedende kip immers niet storen.' Voorwaarden voor inwonersinitiateven zijn terug te vinden op de website van de gemeente Heumen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}