Gemeenteraad Heumen in protest: blokkade Rijksweg in Malden

Gemeenteraad Heumen in protest: blokkade Rijksweg in Malden

MALDEN – De complete gemeenteraad van Heumen gaat komende maandag de Rijksweg in Malden gedurende enkele minuten blokkeren. De Heumense raad is nu helemaal klaar met de 20.000 auto's die dagelijks over de N844 door het dorp rijden en voert actie. De auto's leveren volgens de raad een enorme geluidsoverlast en luchtvervuiling op.

Raadsleden blijven zebrapad oversteken

De actie staat gepland voor acht uur ’s ochtends, midden in de dagelijkse spits. Het is de bedoeling dat alle raadsleden ter hoogte van het gemeentehuis steeds weer het zebrapad oversteken, of rondjes lopen over de rotonde. Dit statement moet volgens de raad wel bij het provinciebestuur aankomen. Tijdens de actie wordt aan de automobilisten door middel van spandoeken en borden uitgelegd wat er aan de hand is.

GroenLinks-fractievoorzitter Rob Schuurman is initiatiefnemer van de actie. In het RN7-radioprogramma On Demandt zei hij: "Met welke voorstellen je ook komt, het kan allemaal niet." Daarom kiest de raad nu voor een extremer signaal. 

7 miljoen auto’s per jaar

De gemeenteraad van Heumen maakt zich al heel lang druk over de Rijksweg, waar de provincie eigenaar van is. Eerdere protesten blijken tot dovenmansoren gericht. "Aan de hoeveelheid auto's doe je niets, maar er moet wel een andere oplossing komen," aldus Schuurman. Over een specifieke oplossing wil Schuurman niets zeggen: "Dat is aan de provincie."

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}