Heumen vergroot doelgroep subsidie kinderparticipatie

Heumen vergroot doelgroep subsidie kinderparticipatie

HEUMEN – De gemeente Heumen gaat de doelgroep voor subsidie in het kader van kinderparticipatie vergroten. Daarvoor wordt de inkomenseis versoepeld. De subsidie stelt kinderen uit huishoudens met een laag inkomen in staat om bijvoorbeeld een sportlidmaatschap af te sluiten of een fiets om computer aan te schaffen.

Door deze maatregel komen 200 kinderen extra in aanmerking voor de subsidie. De versoepelde regeling gaat per 1 januari 2019 in.

Tekst gaat verder onder de video.

130 procent

Op het moment komen kinderen uit huishoudens waar maximaal 110 procent van het sociaal minimum verdiend wordt in aanmerking voor de subsidie. 330 kinderen maakten tot nu gebruik van de regeling onder die voorwaarden. De inkomenseis wordt nu versoepeld naar maximaal 130 procent van het sociaal minimum, waarmee nog 200 kinderen extra in aanmerking komen.  

Niet iedereen bereikt

Maar daar houdt het wat betreft wethouder Leo Bosland niet op: ‘We bereiken nog niet de hele doelgroep. Ongeveer de helft van de kinderen die aanmerking komen voor de subsidie maakt er nog geen gebruik van. Of dit nu is omdat ze er niet van op de hoogte zijn, of dat schaamte of principes een factor zijn, we willen toch graag ook die kinderen de gelegenheid geven om de zelfde dingen te kunnen doen als hun leeftijdsgenoten. Daarom gaan we door middel van intensieve samenwerking met onder andere sociale wijkteams en professionals zoals huisartsen proberen om ook die gezinnen te bereiken. We streven ernaar om in totaal 700 kinderen te ondersteunen in het participeren.’

Kosten

De regeling kost de gemeente Heumen op het moment 75.000 euro. De uitbreiding van de doelgroep gaat 47.000 euro extra kosten, exclusief aanvullende kosten die gemaakt worden om meer gezinnen te bereiken.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}