Heumen wil twee appartementsgebouwen voor middeldure huur of koop langs Rijksweg bouwen

Heumen wil twee appartementsgebouwen voor middeldure huur of koop langs Rijksweg bouwen

HEUMEN – De gemeente Heumen wil twee appartementsgebouwen voor middeldure huur- of koopwoningen gaan bouwen op een perceel aan de Rijksweg tussen het industrieterrein van Heumen en Molenhoek.

De gemeente kocht het ruim 5000 m2 grote perceel in januari 2018 en heeft bekeken of er interesse was om hier te bouwen voor wonen met zorg, sociale huur of tiny houses. Voor deze opties bleek de locatie niet geschikt te zijn.

Tegenvaller

Het perceel op Rijksweg 216-218 ligt de facto in Molenhoek en werd door de gemeente voor 310.000 euro aangekocht. ‘We hebben bekeken wat we er het beste mee konden doen,’ zegt wethouder Leo Bosland (GroenLinks). ‘Daarom hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar mogelijke partners en mogelijke bebouwing. Er is aanzienlijke behoefte aan wonen met zorg, sociale huurwoningen of tiny houses, maar voor elk van deze opties plek deze locatie buiten de bebouwde kom aan de drukke Rijksweg niet geschikt. Dat was wel een tegenvaller, want we willen graag in die behoefte voorzien.’

Middelduur

‘Omdat er ook behoefte is aan woningen in het middeldure domein, zijn we daar nu op uitgekomen,’ vervolgt de wethouder. ‘We gaan voor statige bebouwing om aan het structuurplan te voldoen. Het zou kunnen gaan om twee appartementsgebouwen met elk 6 à 7 woningen. In het najaar wordt het plan verder uitgewerkt tot een concreet voorstel voor een bestemmingsplan, dat door de raad moet worden goedgekeurd.’ Op het punt waar het perceel is ontsloten naar de Rijksweg, mag de weg niet overgestoken worden. Bestuurders die vanaf het perceel richting Malden willen zullen naar alle waarschijnlijkheid eerst een stukje richting Molenhoek moeten rijden om vervolgens te keren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}