Informatieavonden zonnepanelenproject voor burgers en bedrijven gemeente Heumen

Informatieavonden zonnepanelenproject voor burgers en bedrijven gemeente Heumen

HEUMEN – Bewoners van de gemeente Heumen kunnen meedoen met het zonnepanelenproject van de gemeente. Bedrijven kunnen - onder voorwaarden - ook meedoen. Binnenkort worden er weer vier informatieavonden voor geïnteresseerden georganiseerd.

Deelnemers kunnen tegen aantrekkelijke voorwaarden zonnepanelen plaatsen op het dak van hun woning of bedrijf. Het zonnepanelenproject is een initiatief van de gemeente Heumen, in samenwerking met Volta Solar. Dit bedrijf verzorgt alle werkzaamheden voor deelnemende bewoners en bedrijven.

Goedkope lening

De gemeente stelt een goedkope lening voor deze zonnepanelen beschikbaar. Wie meedoet betaalt maandelijks rente en aflossing. Dat bedrag is lager dan de huidige maandelijkse energierekening. Na vijftien jaar is de lening volledig afgelost. Volgens de initiatiefnemers kan men daarna nog zo’n tien jaar voordeel van de zonnepanelen hebben.

Alleen Volta Solar partner

Gemeente Heumen meldt nadrukkelijk dat alléén het bedrijf Volta Solar samenwerkingspartner is in dit project met de gemeente. Andere aanbieders zoals Zelfstroom suggereren samen te werken met de gemeente, maar volgens Heumen is daar geen sprake van.

Informatieavonden

Mensen die meer willen weten over dit project kunnen zich opgeven voor de volgende informatieavonden:

  • Dinsdag 27 augustus: Maldesteijn in Malden
  • Donderdag 29 augustus: Terp in Heumen
  • Donderdag 5 september: Verenigingsgebouw in Overasselt
  • Maandag 9 september: Maldesteijn in Malden

De avonden starten met een inloop vanaf 19.15 uur en het programma begint om 19.30 uur. Uiterlijk om 21.30 uur wordt er dan afgesloten.

Opgeven

Stuur een mail naar milieu@heumen.nl. Vemeld hierbij de datum en de locatie waar u aanwezig wilt zijn, uw naam en het aantal personen.

Meer informatie

Meer informatie over het zonnepanelenproject vindt u op de gemeentewebsite: www.heumen.nl/duurzaamheid onder het kopje ‘financiële mogelijkheden’.
Op deze duurzaamheidspagina vindt u ook meer informatie over de andere duurzame maatregelen, zoals de duurzaamheidslening waarmee u duurzame maatregelen kunt financieren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}