Inwoner gemeente Heumen gaat betalen voor openhouden milieustraat

Inwoner gemeente Heumen gaat betalen voor openhouden milieustraat

HEUMEN – De milieustraat aan de Ambachtsweg in Malden blijft open op zaterdagen, maar dat gaan de inwoners van de gemeente Heumen wel merken in de afvalstoffenheffing. Dat maakte het college dinsdag bekend. Eerder was er sprake van dat de milieustraat gesloten zou kunnen worden omdat inwoners van de gemeente gebruik mogen maken van milieustraten in de regio.

Volop in gebruik

Sinds september 2015 mogen inwoners van de gemeente Heumen ook gebruik maken van de milieustraten in Wijchen, Nijmegen en Groesbeek. Desalniettemin is men de milieustraat in de eigen gemeente volop blijven gebruiken. De helft van het Heumense afval wordt nog steeds daar achtergelaten. Jaarlijks komen 12.000 bezoekers, terwijl de service alleen op zaterdag van 10.00 tot 15.00 geopend is.

Tekst gaat verder onder de video.

Afvalstoffenheffing

'Hij wordt goed gebruikt,' zegt wethouder Leo Bosland (GroenLinks). 'Daarom vinden wij dat we verliezen aan service aan onze inwoners als we onze milieustraat zouden sluiten.' Er zitten wel kosten verbonden aan het openhouden van de afvalservice, en die worden doorberekend aan de inwoners van de gemeente. 'De afgelopen jaren zijn de kosten vanwege de pilot met de milieustraten in de regio uit de gewone begroting betaald, terwijl dit eigenlijk uit de afvalstoffenheffing hoort te komen. Daarom moeten we, als we de service willen voortzetten, de heffing omhoog gooien. Voor eenpersoonshuishoudens betekent dat op jaarbasis een stijging van 6,50 euro, en voor meerpersoonshuishoudens wordt dat 9,25 euro.'

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}