Klimaatmars Amsterdam vanuit Nijmegen per fiets, bus of trein

Klimaatmars Amsterdam vanuit Nijmegen per fiets, bus of trein

REGIO – Demonstranten die zondag in Amsterdam gaan protesteren voor een beter klimaat, reizen vanuit Nijmegen georganiseerd per bus, trein en fiets. De klimaatmars begint om 13.00 uur op de Dam, en gaat via een route van 2,5 kilometer naar het Museumplein.

Regionale afdelingen van GroenLinks willen zoveel mogelijk inwoners uit regio Nijmegen in Amsterdam krijgen en organiseren daarvoor een bustocht. Een student organiseert een wielrentocht naar de Dam.

‘Vrijwillige bijdrage’ busretour

GroenLinks Nijmegen is één van de initiatiefnemers die Nijmeegse actievoerders naar Amsterdam vervoeren. Er vertrekt om 10:30 een bus vanaf Station Nijmegen. De adviesprijs is 10 euro, maar dit is een ‘vrijwillige bijdrage’. Zo hoopt de partij een zo breed mogelijk publiek te trekken en de reis zo toegankelijk mogelijk te houden.

GroenLinks Beuningen en Heumen bieden ook mogelijkheid om samen naar de mars te reizen. Dwars, de jongerenafdeling van GroenLinks, neemt Nijmeegse studentenaanhangers mee met de trein: Dit is voor de meesten van hen gratis in verband met het studenten-OV.

Fietsend naar de Dam

Er zijn ook initiatieven om te gaan fietsen naar de hoofdstad. Student Stijn van Uffelen hoopt zoveel mogelijk Nijmegenaren de fiets op te trekken naar Amsterdam: “Fietsen is leuk en gezond, en bovendien is het openbaar vervoer in Nederland niet goedkoop. In Utrecht is het plan om op de meest milieuvriendelijke manier bij de klimaatmars te komen een groot succes, in Nijmegen loopt het evenement nog iets minder goed.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}