Nieuw taalcafé geopend in Bibliotheek Malden

Nieuw taalcafé geopend in Bibliotheek Malden

MALDEN – Een nieuw taalcafé is vrijdagochtend geopend in de bibliotheek in Malden. Na eerdere successen in de regio werd het volgens de initiatiefnemers nu tijd dat Malden ook een eigen plek zou krijgen. Een taalcafé is bedoeld voor mensen die graag de Nederlandse taal willen leren. Wethouder Frank Eetgerink opende het taalcafé.

"Taal is een entree naar een cultuur, mensen daarbij helpen is een goede zaak," zegt Eetgerink. De bedoeling van het taalcafé is ook om mensen een netwerk op te laten bouwen. Dit gebeurt onder andere met behulp van vrijwilligers: "De rol van vrijwilligers is erg belangrijk. Zonder hun is dit niet mogelijk," aldus Eetgerink. Bij de opening waren vrijdag al veel vrijwillgers aanwezig, net als geïnteresseerden voor het taalcafé.

Tekst gaat verder onder de video.

Doelgroep

De doelgroep bestaat vooral uit vluchtelingen, maar bijvoorbeeld ook voor Oost-Europese arbeidsmigranten. Volgens Eetgerink krijgen zij niet vaak de kans de taal te leren. "Je moet blootgesteld worden aan de taal. Ik hoop dat mensen de stap zetten om in onze samenleving de weg te vinden," aldus de wethouder.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}