Nieuwe Sportcentrum Malden in gebruik genomen

Nieuwe Sportcentrum Malden in gebruik genomen

MALDEN – Het nieuwe Sportcentrum Malden, dat de oude Veldschuur vervangt, is maandagochtend in gebruik genomen. 's Middags volgde een officiële overdracht met aannemers, wethouders van de gemeente Heumen en exploitant Laco.

Het gebouw heeft onder andere een breder zwembad met verstelbare bodem en een hogere sporthal.

Geen Veldschuur

De bouw van het nieuwe complex, dat niet de naam 'De Veldschuur' draagt maar Sportcentrum Malden genoemd wordt, heeft een kleine anderhalf jaar geduurd en het een en ander aan stof doen opwaaien. Het gebouw is pal naast de oude Veldschuur gebouwd, zodat de overgang van het gebruik van het oude naar het nieuwe gebouw naadloos kan verlopen. Het oude gebouw, dat uit de jaren '70 stamt, wordt na een uitgebreid asbestonderzoek platgegooid om plaats te maken voor woningbouw.

Tekst gaat verder onder de video.

Trotse gemeente

Wethouder Maarten Schoenaker (CDA) is trots op het nieuwe sportcentrum. 'We hebben een mooi dorp met heel mooi voorzieningeniveau, en daarbinnen vindt men hier een sportcentrum heel belangrijk. Daarom is er met brede steun gekozen voor een nieuw complex, waar we vandaag het fantastische resultaat van kunnen zien. We hebben hier echt iets waar we als gemeente verschrikkelijk trots op kunnen zijn. Laco is vanaf dag één betrokken geweest bij de totstandkoming hiervan, waardoor we de ervaring van de sportexploitant hebben kunnen meenemen in het plan.'

Nieuwe luxes

Ook Laco-directeur Bert Lavrijsen is tevreden met de nieuwe accommodatie. 'Dit gebouw biedt de mogelijkheden om wedstrijden te houden in het zwembad. Het bad heeft een beweegbare vloer. De sporthal is supermodern en heeft de juiste hoogte om een veelheid aan sporten te accomoderen. Kortom, we hebben luxes die we voorheen niet hadden hier in Malden. Er kan hier in een hele brede context gesport worden door allerlei doelgroepen, en dat is, denk ik, iets unieks in de gemeente Heumen.'

Even wennen

'Gelijk als je hier binnenkomt zie je al een prachtige, ruime hal met horeca waar mensen na het sporten kunnen zitten en iets drinken,' vertelt Ellen Gielen, manager van Sportcentrum Malden. In het laatste jaar van de oude Veldschuur waren de horecamogelijkheden wegens asbestvondst zeer beperkt. 'Het nieuwe zwembad is zo aan te passen dat er groepslessen in gehouden kunnen worden, maar ook kleine kinderen in kunnen. In de fitness hebben we nu een eGym, een soort van personal trainer, waarbij mensen een geheel op hen afgestemd sportparcours kunnen doen zonder de gewrichten of spieren te overbelasten.' Bezoekers zullen weer even moeten wennen aan de nieuwe locatie van de parkeerplaats, die weer ontsloten is op de plek aan de Veldsingel waar dat tot twee jaar geleden ook zo was. 'En zwemmers moeten een munt van 50 eurocent meenemen voor de kluisjes, die ze na het zwemmen weer terugkrijgen. Dat was op de vorige locatie anders.' Gasten van het zwembad zullen moeten wennen aan het feit dat er één sauna minder is dan ze gewend waren en dat er minder mensen in het stoombad en het bubbelbad passen. In tegenstelling tot in het oude complex werkt het bubbelbad hier echter wel gewoon.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}