Poëzieweek Heumen niet alleen voor "happy hippie few"

Poëzieweek Heumen niet alleen voor "happy hippie few"

MALDEN – De eerste poëzieweek van de gemeente Heumen is donderdag officieel afgetrapt. Bij de Maldense markt luidden dorpsdichter Marjolein Pieks en wethouder Frank Eetgerink de feestelijke week in. Het thema van de poëzieweek is dit jaar vrijheid.

Tot en met 6 februari is in de gemeente Heumen van alles te doen omtrent poëzie en dichten. Zo stapt dorpsdichter Pieks zaterdag op de fiets om voordrachten aan huis te verzorgen, maar er is ook een gedichtenwedstrijd, waarbij de winnaar zichzelf de meest poëtische ‘Heumie’ van 2019 mag noemen.

Tekst gaat verder onder de video.

Select gezelschap

De opening bij de markt van Malden vond plaats in een klein gezelschap. Volgens Marjolein Pieks is poëzie en dichten voor iedereen, maar moeten mensen daar bewuster van worden.

“Met poëzie kan je alle kanten op. Je hoeft niet op een podium te gaan staan, maar je kunt poëzie ook stiekem plakken. Als je niet kan schrijven, kan je de vrijheid nemen om te rappen of op een andere manier je mening te verkondigen. Poëzie is ongemerkt overal, maar ik denk dat mensen daar nog bewust van gemaakt moeten worden.”

Vrijheid

Wethouder Frank Eetgerink is erg te spreken over het thema van dit jaar. “Vrijheid is iets wat vanzelfsprekend lijkt, maar dat is het niet”, vertelde hij. “Daarom moet je steeds blijven stilstaan bij het onderwerp. Ik vind het mooi dat dit initiatief is genomen. Er mag nog wat meer publiek worden geworven, maar ik denk dat dit het begin is van een mooie traditie.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}