Politieactie in Malden: Honderd bekeuringen op 121 auto’s

Politieactie in Malden: Honderd bekeuringen op 121 auto’s

MALDEN – Bij een grote veiligheidsactie in de gemeente Heumen, waarbij 121 voertuigen zijn gecontroleerd, heeft de politie donderdag bijna honderd bekeuringen uitgereikt. De politie scoorde zo gemiddeld bijna één-op-één.

Tijdens de actie werd de politie geassisteerd door onder meer de Belastingdienst en de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). De Belastingdienst heeft in totaal 30.000 euro aan openstaande boetes geïnd.

Auto’s ter plekke uitgebreid geïnspecteerd

Daarnaast werden 8 auto’s in beslag genomen. In één geval omdat de bestuurder voor de derde keer was betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Verder bleken 10 auto-eigenaren een belastingschuld te hebben, van wie er 7 deze schuld niet meteen konden betalen. Daarom zijn ook hun 7 auto’s afgevoerd.   

De grote integrale veiligheidscontrole vond plaats op het Kerkplein voor het gemeentehuis in Malden. Meerdere auto’s werden ter plaatse direct uitgebreid geïnspecteerd.

Ruim 70 km per uur te hard gereden

De bijna 100 bekeuringen hadden betrekking op diverse verkeersovertredingen zoals rijden zonder gordel, telefoneren, rijden zonder rijbewijs en te hoge snelheden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg liefst 123 km per uur waar 50 km is toegestaan. Eén bestuurder werd aangehouden omdat hij onder invloed bleek te zijn van drugs.

De gemeente vermoedt dat er ook twee gevallen zijn ontdekt van uitkeringsfraude. Deze zaken worden verder onderzocht door de Sociale Recherche.

Heumen wil veilig zijn

Burgemeester Mittendorff van Heumen is tevreden over het verloop van de grote actie. “We willen een veilige gemeente zijn en juist daarom hebben we langs de drukke rijksweg gecontroleerd op wapens, drugs, openstaande boetes en andere overtredingen,” zo zei de burgemeester.

Mittendorf benadrukte dat Belastingdienst, politie en andere diensten succesvol hebben samengewerkt en dat zullen blijven doen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}