Raad Heumen twijfelt aan kwaliteit onderzoek Rijksweg N844

Raad Heumen twijfelt aan kwaliteit onderzoek Rijksweg N844

MALDEN – De Heumense gemeenteraad is niet overtuigd van de representativiteit van de resultaten van het onderzoek naar de luchtkwaliteit en geluidsoverlast die veroorzaakt wordt op de Rijksweg N844 bij Malden. Er zou niet over de langere termijn gemeten zijn. Deze uitingen volgden op een cynisch verhaal van een insprekende inwoner van de gemeente.

Feliciteren

‘Ik wil graag de wethouders feliciteren met dit rapport,’ zegt de cynische inspreker Jan-Paul Bevoort. ‘Er hoeft niets gedaan te worden aan de geluidsoverlast, niets aan het asfalt, niets aan de luchtkwaliteit. Ook feliciteer ik de burgemeester dat ze zo’n blije club mag voorzitten. Ik feliciteer ook de inwoners van Malden. Eindelijk weet u hoe schoon de lucht is die u inademt. Deze onderzoekers zijn niet verder gekomen dan hun bureau. Dit rapport neem ik niet serieus.’

Houdt hier niet op

‘Ik heb geen rapporten nodig om te zien wat hier gebeurt,’ vindt VVD-raadslid Harry Smeets. ‘Dit rapport is één ding, en de ervaring van ons als inwoners is een heel ander ding. Wij weten heel goed dat dit rapport niet representatief is voor de overlast die gedurende een heel jaar ervaren wordt. Het houdt hier ook niet op voor ons. We hebben de laatste tijd veel overleg gehad met de dienstleiding, en de deuren zijn wel eens zachter dichtgegaan dan de laatste tijd.’ GroenLinks voegde zich bij deze woorden, waarna de rest van de raad aangaf er hetzelfde over te denken. Verschillende partijen proberen het probleem onder de aandacht te brengen bij de provinciale fracties, wat met de aanstaande verkiezingen voor de Provinciale Staten gunstige timing is om gehoord te worden. CDA-fractievoorzitter Rob de Graaf nodigde inspreker Bevoort uit mee te denken over manieren om de zaak onder de aandacht te brengen.

Besloten

Aansluitend aan de raadsvergadering werd een besloten zitting gehouden om onderling verder te spreken over dit onderwerp. Alle niet-raadsleden mochten daar niet bij aanwezig zijn.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}