Raadslid Heumen verlaat raadsvergadering vanwege nieuwe opstelling

Raadslid Heumen verlaat raadsvergadering vanwege nieuwe opstelling

HEUMEN – PvdA-fractievoorzitter Ans Stunnenberg heeft dinsdag de raadsvergadering verlaten uit protest tegen de nieuwe opstelling van de ruimte. Zij is niet eens met het feit dat zij, alsmede andere oppositiepartijen nu met de rug naar het college zit.

In het presidium was afgesproken dat er geëxperimenteerd zou worden met een nieuwe opstelling.

Buiten de cirkel

Stunnenberg eiste dat de opstelling ter plekke veranderd zou worden. "Er is niet afgesproken dat het college buiten de cirkel zou komen. Nu kan ik en de voltallige oppositie de non-verbale communicatie van het college niet waarnemen." Toen zij haar zin niet kreeg, verliet ze de zaal. Later keerde zij terug op de vrije plaats van een afwezig raadslid, vanwaar zij wél uitzicht had op het college.

Presidium

Burgemeester Marriët Mittendorff toonde weinig sympathie voor Stunnenberg. "Dit is wat we afgesproken hebben in het presidium, en dat is de plek om hierover te spreken. Het is een experiment, en als het niet bevalt doen we een ander experiment. Het is heel spijtig dat iemand hier emotioneel over wordt, maar we gaan niet tijdens de raadsvergadering de boel verbouwen."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}