Speciale regengoten voor bewoners Oude Boterdijk in Heumen

Speciale regengoten voor bewoners Oude Boterdijk in Heumen

HEUMEN – Bij alle bewoners die in de omgeving van de Oude Boterdijk in Heumen wonen en dat willen, wordt de regenpijp aan de voorzijde van de woning van het riool afgekoppeld. Ook wordt er een goot aangelegd waardoor het regenwater kan wegstromen.

Vervolgens wordt het regenwater via kolken afgevoerd naar een ondergrondse watergang. Het is de uitkomst van overleg met bewoners tijdens een bijeenkomst op 20 november.

Wateroverlast

‘Er valt steeds minder regen,’ laat de gemeente weten. ‘Maar als het regent, gaat het regelmatig om heel heftige buien. Hierdoor ontstaat vaak wateroverlast.’ Zo stond op 30 mei 2016 de Oude Boterdijk in Heumen blank. ‘Een van de belangrijkste maatregelingen die tijdens de informatiebijeenkomst besproken werden, betreft het afkoppelen van de eigen regenpijp. Zo kan het regenwater in de bodem verdwijnen in plaats van in het riool. Bij hevige regenbuien voorkom je op deze manier dat de riolering het overtollige water niet meer aankan, straten blank komen te staan of, nog erger, het water de woning binnenloopt.’

Gratis deelname

Deelname aan het afkoppelen en het aanleggen van de gootjes is gratis. De deelnemers kunnen bij het ontwerp van de gootjes kiezen uit verschillende steensoorten.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}