Verkeersmaatregelen historische colonne Market Garden Nijmegen

Verkeersmaatregelen historische colonne Market Garden Nijmegen

NIJMEGEN – Aanstaande zondag komt de herdenkingsrit Operatie Market Garden 2019 rond 14.30 uur naar Nijmegen. Ongeveer 450 historische voertuigen zullen de historische route van Market Garden (zoveel mogelijk) volgen.

De voertuigen rijden in colonne, begeleid door verkeersregelaars en politie. Dat houdt volgens de gemeente Nijmegen ook in dat tijdens de doorkomst een aantal wegen afgesloten zal zijn. Ter beperking van de overlast voor omwonenden zullen de wegen zo kort mogelijk voor de doorkomst worden afgesloten en - zodra het laatste voertuig gepasseerd is - ook zo snel als mogelijk weer worden vrijgegeven.

Tekst gaat verder na kaart:

Foto: Gemeente Nijmegen

Vasim eindpunt

De Colonne rijdt zondag zuidelijk van Nijmegen en komt rond 14:30 vanuit Berg en Dal de stad binnen. Dan houdt het lint van voertuigen halt en komt uiteindelijk om 15.00 bij de Vasim aan. Op bijgaand kaartje is de route te zien.

De afsluitingen van wegen zijn afgestemd met hulpdiensten en openbaar vervoer. Voor de nooddiensten zijn speciale oversteekpunten gemaakt en bij calamiteiten kunnen hulpdiensten gewoon gebruik maken van de route. Busmaatschappij Breng heeft maatregelen genomen. (zie www.breng.nl).

Normaal autoverkeer op route taboe

Voor het gewone autoverkeer is de route zondag 22 september enige tijd volledig afgesloten, zo meldt de gemeente Nijmegen. Tijdens de doorkomst van de colonne is oversteken niet mogelijk, ook niet voor voetgangers en fietsers.

Bijzondere maatregelen:

Naast deze maatregelen zijn er op enkele plaatsen nog extra maatregelen getroffen:

*De Maartenskliniek is met een omleiding bereikbaar via Postweg/Sophiaweg
*Bewoners van de wijk Hunnerberg in Nijmegen-Oost kunnen de wijk in en uit via de bewaakte oversteken op de Broerdijk en de Huygensweg, ook het verkeer van/naar justitiële inrichting de Hunnerberg kan hiervan gebruik maken.
*Verkeer naar Duitsland kan via de verkeersregelaars op het Traianusplein een stukje in de colonne meerijden.
*Bewoners van de Benedenstad kunnen via de Nieuwe Markt de wijk in en uit. Daarvoor worden de paaltjes op de Nieuwe Markt en Steenstraat/Vleeshouwerstraat /Nonnenstraat tijdelijk (voor de duur van de tocht) eruit gehaald.
*De buurt Koningsdael kan via de verkeersregelaars op de Nyma de wijk uit - buiten de colonne om - naar de Weurtseweg/Energieweg.

Foto: omg2019_nl

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}