Vuurwerkbeleid Heumen zorgt voor verdeeldheid politieke partijen

Vuurwerkbeleid Heumen zorgt voor verdeeldheid politieke partijen

HEUMEN – In het eerste politiek café in Heumen werd er door de politiek en de inwoners flink gediscussieerd over het vuurwerkbeleid in de gemeente. Dat er iets moet gaan veranderen staat voor alle partijen vast.  

D66 heeft eerder een enquête verspreid onder de bewoners van de gemeente en donderdagavond werden de resultaten gepresenteerd. "Een ruime meerderheid wil dat er iets gaat gebeuren, vooral meer controle, handhaving op de controle en meer vuurwerkvrije zones," zo vertelt Gerard Laenen van D66. 

Tekst gaat verder onder de video.

Verbod

Uit de enquête kwam ook naar voren dat de inwoners niet voor een algeheel vuurwerkverbod zijn, maar Harry Smeets van de VVD denkt daar anders over. Smeets: " Ik denk dat een verbod wel zou werken. De meeste mensen houden zich verrassend goed aan de spelregels en bij vuurwerk is het beleid altijd wat wazig." 

Als het aan Smeets ligt zou dat wazige gebied rondom het vuurwerkbeleid verdwijnen bij een verbod: " Je ziet al weken voorafgaand aan oud en nieuw jongeren met rotjes door de wijk trekken. Dat is verboden maar niemand stoort zich eraan. Als je het verbiedt is het tenminste duidelijk."

Verdeelheid

Zeker niet iedereen is het met Smeets eens. Er heerst nog grote verdeeldheid rond dit thema bij de politieke partijen in Heumen. Tijdens de avond is er veel gediscussieerd en geluisterd naar bewoners, maar de besluiten bleven bij deze avond achterwege. Daar moet in een volgende raadsvergadering over gesproken worden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}