VVD ziet ‘overlast veroorzakende’ jongerenontmoetingsplek Malden het liefst verdwijnen

VVD ziet ‘overlast veroorzakende’ jongerenontmoetingsplek Malden het liefst verdwijnen

MALDEN – Als het aan de Heumense fractie van de VVD ligt, verdwijnt de jongerenontmoetingsplek op het Kerkplein in Malden. Volgens de partij groeit de overlast van hangjongeren daar alleen maar en wordt er zelfs actief drugs gedeald. Ook stoort de VVD zich aan het afval wat achtergelaten wordt.

Dealen

Raadslid Erik Verbeek beklaagt zich in de raad over het feit dat zijn partij opnieuw aandacht moet vragen voor overlast van hangjongeren in Malden. ‘Nog steeds is er veel overlast en veel vuil rondom de jongerenontmoetingsplek. Dit is eigenlijk alleen maar toegenomen de afgelopen maanden. Het lawaai en de overlast is immens. De laatste maanden zien we veel auto’s uit Nijmegen over het fietspad het Kerkplein op rijden om daar drugs te dealen met onze jeugd. Ik vraag hiervoor extra aandacht van de burgemeester, maar eigenlijk zien wij als VVD de jongerenontmoetingsplek het liefst verdwijnen. Zet er een paar mooie bankjes voor senioren neer, in plaats van dit ontzettend vieze hok. En dan moeten we gezamenlijk op zoek naar een oplossing voor de jongeren waarbij we moeten voorkomen dat het probleem zich simpelweg verplaatst.'

Burgemeester

Op suggestie van Democraten Gemeente Heumen is Verbeek bereid in te stemmen met een nadere toelichting van de burgemeester over deze casus in de nabije toekomst. De jongerenontmoetingsplek werd juist in december 2018 heringericht tot een comfortabelere plek voor jongeren die anders overlast veroorzaakten rondom Winkelcentrum Malden. Ook werd er een nieuw pad aangelegd voor senioren om van Malderburch naar het winkelcentrum te kunnen lopen zonder langs de jongeren te moeten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}